Az Európai Unió új Duna Régió Stratégiája? - a Magyarországi Európa Társaság workshopja

Az Európai Unió új Duna Régió Stratégiája? - a Magyarországi Európa Társaság workshopja

0 comments

Hegedűs István, Koller Boglárka, Jürgen Dieringer, Molnár Anna

A Balti-tengeri Régió Stratégia bevezetése után az Európai Unió egy új, a dunai régióra vonatkozó makroregionális stratégia kidolgozásán dolgozik.  E térség részeként és az EU jövőbeli soros tanácsi elnökeként Magyarország döntő szerepet kíván játszani az új elképzelés megvalósításában.

A Magyarországi Európa Társaság (MET) meghívja Önt workshopjára, amely ezzel a sokat vitatott, ám kevéssé ismert kezdeményezéssel foglalkozik. A szerzők, akik mindannyian a MET tagjai, bemutatják új, az EU Duna Régió Stratégiájáról szóló publikációjukat.

Dátum:          2010. szeptember 22.
Ideje:            18:00-19:30
Helyszín:       Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetem, Andrássy Terem
                      1088 Budapest, Pollack Mihály tér 3.

A workshop angol nyelvű.

Program
18:00   Köszöntők:
                              
           Hegedűs István, Magyarországi Európa Társaság
           Jürgen Dieringer, Andrássy Egyetem

18:10   Molnár Anna, Pannon Egyetem, Társadalomtudományok és Nemzetközi Tanulmányok Intézet: A Duna Régió Stratégia és más makroregionális együttműködések tapasztalatai az EU-ban

18:25   Koller Boglárka, Zsigmond Király Főiskola, Európa Tanulmányok Tanszék: A Duna  - Európa újraformált szimbóluma

18:40   Jürgen Dieringer, politikatudós, Andrássy Egyetem és Schneider Gábor, kutató: Új térségi perspektívák Közép-Európában? - Górcső alatt az Európai Duna Régió Stratégia

19:00   Kérdések és vita

A regisztráció 2010. szeptember 18-án zárul.

2010 szep 22
magyar
2013. június 14-én Magyarország és a túlzott deficit eljárás címmel Gyenes Zoltán, az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN)  munkatársa tartott előadást Brüsszelben a MET tagjainak.
2013. február 28-án került sor a Magyarországi Európa Társaság, a Mérték Médiaelemző Műhely, a Milla (Egymillióan a magyar sajtószabadságért) és a Délkelet-európai Médiaközpontok Hálózata “Európai polgári kezdeményezés a média sokszínűségéért” című kampányának sajtótájékoztatójára. A rendezvényen a...
Folytatódott "A magyarok bemenetele" című vitasorozat a Magyarországi Európa Társaság  és a Magyar Politikatudományi Társaság Európai Politikai Szakosztálya szervezésében 2007. április 10-én, kedden 17.30-kor a Merlin Színházban.
Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért elnöke tartott előadást 2012. november 21-én, melyben ezt a kérdést tette föl: "Sokan szeretik, de még többen gyűlölik, pártoktól független, de nem politikamentes, hangos demokrata, és időnként az ellenségei jogait védi. Mi az?".