Törökországról Budapesten

Törökországról Budapesten

0 comments

A "Turkey and the European Union: Problems and Prospects" című rendezvényt a Gazdaságfejlesztési Alapítvány (IVK), Isztambul, a Magyarországi Európa Társaság és a Közép-európai Egyetem EU Bővítési Tanulmányok Központja szervezte.
Az egynapos konferencia Törökország jelenlegi európai uniós kapcsolataira és a csatlakozási folyamatra kívánt koncentrálni. Emellett a soros magyar elnökség alatt felmerülő legfontosabb és aktuális uniós kérdésekről is az EU és Törökország kapcsolataira figyelemmel volt szó. Miközben a rendezvény a viszonyrendszer egészét elemezte, a résztvevők specifikusabb uniós témákat is megtárgyaltak.

Date: 14 April 2011, Budapest

Venue: Central European University, Popper Room

Beszámoló (EN)

Az Index cikke a konferenciáról 2011. április 15-én

2011 ápr 15
magyar
A Magyarországi Európa Társaság növekvő aggodalommal figyeli a kormány elbizonytalanodását: az euróbevezetés egy ízben már elhalasztott, majd 2010-re kitűzött céldátumának „lebegtetését” és ezzel egyidejűleg a politikusok költségvetés-politikai érvelésében veszélyesen terjedő populizmust.
Az Európai Unió ötvenedik születésnapjára 2007. március 24-én megjelent Hegedűs István cikke a Hírszerzőn.
A Magyarországi Európa Társaság kutatócsoportjának „Party EU-attitude Report Card” (azaz PERC) elemzése hiánypótló, fontos és időszerű munka a magyar környezetben. Hiánypótló, mert a magyar pártok EU-hoz való viszonyát az elemzésben is említett, elsősorban a csatlakozás előtti helyzetet feldolgozó...
Az MSZP nem támogatja az uniós alapszerződés 7. cikkelyének alkalmazását Magyarországgal kapcsolatban
Az MSZP nem támogatja az uniós alapszerződés 7. cikkelyének alkalmazását Magyarországgal kapcsolatban – adta tudtul minap az ominózus Tavares-jelentés kapcsán Mesterházy Attila. Úgy vélem, a pártelnöknek jobban meg kellene magyaráznia álláspontját.