Visegrádi civilek

Visegrádi civilek

Marek Svoboda (CEELI Institute, Prague), Fanni Bársony (MET), Tímea Molnár (Amnesty International, Budapest), Jolana Turnerová (Spiralis, Prague), Lukáš Zorád (PDCS, Bratislava), András Lukács (Humán Platfor, Budapest)

2019. február 25. és március 1. között Bársony Fanni részt vett a lengyel Fundacja Edukacja dla Demokracji által szervezett varsói és lublini tapasztalatcserén. A civil szervezetek találkozóján a lengyel, magyar, cseh és szlovák résztvevők megvitatták, hogyan birkózhatnak meg a térségben rájuk nehezedő politikai nyomással.

A Magyarországi Európa Társaság támogató szervezetként 2017.
A MET csatlakozott a Civilizáció 2018. február 7-én megjelent kezdeményezéséhez, amely a korrupció magyarországi visszaszorítását célozza. A kezdeményezés alapján elkészült a Transparency International szakértői háttértanulmánya, amely konkrét javaslatokat tartalmaz a korrupció csökkentésére, a...
A Magyarországi Európa Társaság egyike volt a 2017. április 12-i budapesti demonstráció kezdeményezőinek, amelyet a civil szervezeteket megbélyegző törvényjavaslat ellen  a Hősök terén tartottak.
Nagy Kata részt vett a csehországi Forum 2000 által 2019. április 10-én Prágában rendezett, több mint 200 civil szervezet bemutatkozására alkalmat adó „NGO Market 2019” találkozón.
A civil szervezeteket ért kormányzati támadások ellen alakult Civilizáció tömörülés Debrecenben tartott rendezvényén hazai civil szervezet, köztük a Magyarországi Európa Társaság „villámprezentációk” segítsé