Utolsó állomás

Utolsó állomás

2017. május 18-20-án Hegedűs István, Stahl Zsófia és Schweitzer András részt vett Párizsban a Maison de l'Europe szervezésében az EU a polgárok által projekt zárótalálkozóján.

A MET az EUbyCitizens projekt keretében közvélemény-kutatást végzett a párizsi Európa Ház (Maison de l’Europe de Paris) magyar partner szervezeteként.
2017 végén elkészült az EU a polgárok által projekt online kiadványa a párizsi Maison de l'Europe szervezésében. A történelmi áttekintés és értékelés tíz európai civil szervezet, köztük a Magyarországi Európa Társaság két éves közös munkájának eredménye.
Magyarország a schengeni rendszerben - Bástya vagy kapubejárat? - a MET kiadványa a vízumkiadás magyarországi gyakorlatáról letölthető az Open Space felületről.
A Magyarországi Európa Társaság nemzetközi workshopot rendezett a fenti témakörben 2009. december 4-én. A workshop programja Program - Visa and Migration in Europe Visa and Migration in Europe
Hol áll a PERC-mutató? avagy az EU-destruktívoktól a föderalistákig: a pártok viszonya az Európai Unióhoz (2012) - a MET kutatócsoportjának jelentése letölthető az Open Space oldalról.