Biztos a MET szeánszán

Biztos a MET szeánszán

0 comments

2012. június 29-én Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős tagja volt a Magyarországi Európa Társaság meghívott vendége.

A beszélgetésen a biztos elsőként beszámolt arról, hogy az Európai Unió állam- és kormányfői hogyan és milyen megfontolások alapján jutottak el a közös bankfelügyeleti rendszer létrehozásáig csúcstalálkozójukon. Andor szerint a bankunió létrehozása jelentős előrelépés és áttörés az európai válságkezelési folyamatban.

Ezután Andor László beszélt az EU romastratégiájáról, valamint arról, hogy az Európai Unió a tagállamokkal együtt milyen módon igyekszik elősegíteni az európai roma népesség társadalmi felemelkedését. Végül Magyarország és az Európai Unió kritikus viszonyáról folyt vita a résztvevők között.

2012 jún 29
2009. január 21. Iván Gábor külügyi szakállamtitkár, a MET tagja tartott előadást a 2011-es magyar elnökség előkészületeiről.
Orbán Viktor miniszterelnök kormányának viselkedése az utóbbi időben felvetette azt a kérdést, hogy az ország kifelé tart-e az Európai Unióból.
2008. március 31-én Tereza Novotna, a Bostoni Egyetem Ph.
A Magyarországi Európa Társaság workshopot rendezett "V4 for Europe – Developing positive scenarios for Europe’s future" címmel 2017. május 16-án a Friedrich Ebert Alapítvánnyal együttműködésben.