Biztos a MET szeánszán

Biztos a MET szeánszán

0 comments

2012. június 29-én Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős tagja volt a Magyarországi Európa Társaság meghívott vendége.

A beszélgetésen a biztos elsőként beszámolt arról, hogy az Európai Unió állam- és kormányfői hogyan és milyen megfontolások alapján jutottak el a közös bankfelügyeleti rendszer létrehozásáig csúcstalálkozójukon. Andor szerint a bankunió létrehozása jelentős előrelépés és áttörés az európai válságkezelési folyamatban.

Ezután Andor László beszélt az EU romastratégiájáról, valamint arról, hogy az Európai Unió a tagállamokkal együtt milyen módon igyekszik elősegíteni az európai roma népesség társadalmi felemelkedését. Végül Magyarország és az Európai Unió kritikus viszonyáról folyt vita a résztvevők között.

2012 jún 29

A Média és politika című nemzetközi konferenciasorozat első rendezvénye a Budapesti Európai Ifjúsági Központban 2000. április 7-8-án.

Freedom of the Media in Central and Eastern Europe
- International Conference in Budapest, 7-8 April 2000 -

A Média és politika című nemzetközi konferenciasorozat második rendezvénye a Budapesti Európai Ifjúsági Központban 2000. június 2-3-án.

European Public Sphere - the European Union and its Coverage in the Media of the Member States and the Candidate Countries

 

A Média és politika című nemzetközi konferenciasorozat harmadik rendezvénye a Budapesti Európai Ifjúsági Központban 2000. október 6-7-én.

News Media and Politics - Independent Journalism
- International Conference in Budapest, 6-7 October 2000 -

Az Élet és Irodalom és a Népszabadság újságírója, a hirszerzo.hu internetes portál vezető szerkesztője előadása a Média és politika - független újságírás című konferencián 2000. október 6-án.

Joan Puigvert a spanyol álláspontról, érdekekrol tartott eloadást az Európai Unió reformjával és bovítésével kapcsolatban. A nizzai folyamat spanyol értékelése szerint elso alkalommal fordult elő, hogy nem integráló, hanem regresszív, dezintegráló jellegu kérdések kerültek elotérbe.