Az ujgurok elnyomásáról hallgatnak

Az ujgurok elnyomásáról hallgatnak

2019. december 2-án megjelent Hegedűs István kommentárja az Il Piccolóban arról, hogy Magyarország az ENSZ-ben a kommunista diktatúrák áldozatainak nemzetközi emléknapjáról nyújt be kezdeményezést. "A magyar kormány, elsősorban Orbán Viktor, bizonyítani kívánja, hogy hű antikommunista gyökereihez. Ez éles ellentétben áll azzal, ahogy Magyarország kritikátlan kapcsolatokat ápol a kommunista Kínával - mostanában ünnepelve a 70 éves barátságot", hívta fel Hegedűs az olvasók figyelmét.

Hegedűs István előadást tartott a European Consortium for Political Research konferenciáján "Party Politics on European Matters and the Divide between Political...

A EurActiv folyóírat „Az Európáról folyó nemzeti szintű vita érdekében” elnevezésű díjaira választottak ki személyeket és intézményeket 2009. szeptember végén Brüsszelben. A három magyar nyertes egyike Hegedűs István, a MET elnöke.

Megjelent Hegedűs István cikke a Figyelő 2009. november 12-18-i számában.

Hegedűs István panelbeszélgetésen vett részt A magyar nemzeti érdek nyomában - a nemzeti, regionális és európai érdekek viszonya című konferencián a Magyar Külügyi Intézetben, 2009. november 27-én.