Ki mehet Amerikába?

Ki mehet Amerikába?

Pozsonyban tartotta 2014. február 11-én a German Marshall Fund amerikai tanulmányútjára jelentkező cseh, magyar, osztrák, szlovén és szlovák legjobb jelöltek meghallhatását a dunai régiós válogató bizottság, amelynek Hegedűs István is tagja. Pap Enikő az esemény egyik szervezőjeként volt jelen.

Hegedűs István beszélt a Klubrádióban az Európai Tanács brüsszeli tanácskozásáról 2012. október 19-én.
A EurActiv folyóírat „Az Európáról folyó nemzeti szintű vita érdekében” elnevezésű díjaira választottak ki személyeket és intézményeket 2009. szeptember végén Brüsszelben. A három magyar nyertes egyike Hegedűs István, a MET elnöke.
Hegedűs István beszélt a Klubrádióban 2020. december 9-én arról a lehetőségről, hogy a magyar és a lengyel kormány visszalép a vétóval való fenyegetéstől az Európai Tanács találkozóján a jogállamisági feltételességi mechanizmusról szóló tárgyalások nyomán. 
Hegedűs István előadást tartott az athéni Deree - The American College of Greece diákjainak 2019. október 24-én "The EU at a turn: les enfant terribles, populism, and the question of a vision for EUrope" címmel.
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak 2019. április elsején az Európai Néppárt és a Fidesz közötti elmérgesedő viszonyról.