A lengyel elnökség egyik prioritásához

A lengyel elnökség egyik prioritásához

A Coalition for the European Continent Undivided by Visa Barriers, amelynek a Magyarországi Európa Társaság is tagja, 2011. június 7-i nyilatkozatában felhívja a lengyel uniós tanácsi elnökség figyelmét arra, hogy a Keleti Partnerség országai esetében a vízummentes utazás előmozdításának politikája "érdemeken alapuló, objektív mércét alkalmazó, szigorú, ám méltányos legyen.”

A nyilatkozat teljes szövege.

A Stefan Batory Alapítvány szervezésében rendezték meg az EU keleti szomszédainak vízummentes beutazását sürgető első találkozót 2010. november 25-26-án az alapítvány központjában, Varsóban. Az eseményen a MET-et Jerzy Celichowski képviselte.
A Coalition for the European Continent Undivided by Visa Barriers, amelynek a Magyarországi Európa Társasági is tagja, 2011. szeptember 15-én felhívta az Európai Unió és a Keleti Partnerség 2011.
Melegh Attila képviselte a MET-et a legutóbbi Koalíció a Vízummentes Európáért rendezvényén Varsóban 2012. július 2-án, ahol számos ország 32 szakértője és aktivistája találkozott egymással. A rendezvényen többek között Iurie Bodrug, Moldova varsói nagykövete beszélt az ország vízummentéssége...