Schengen kívülről

Schengen kívülről

A Stefan Batory Alapítvány szervezésében rendezték meg az EU keleti szomszédainak vízummentes beutazását sürgető első találkozót 2010. november 25-26-án az alapítvány központjában, Varsóban. Az eseményen a MET-et Jerzy Celichowski képviselte. A találkozó eredményeként a Magyarországi Európa Társaság csatlakozott a Coalition for a European Continent Undivided by Visa Barriers elnevezésű koalícióhoz, amely a vízummentességet kívánja előmozdítani a Keleti Partnerséghez tartozó államok és Oroszország állampolgárai számára.

Melegh Attila képviselte a MET-et a legutóbbi Koalíció a Vízummentes Európáért rendezvényén Varsóban 2012. július 2-án, ahol számos ország 32 szakértője és aktivistája találkozott egymással. A rendezvényen többek között Iurie Bodrug, Moldova varsói nagykövete beszélt az ország vízummentéssége...
Jerzy Celichowski interjút készített Tosics Ivánnal Warszawa? A po co tam jechaæ?  (Varsó? Minek odamenni?) címmel. Mindketten a MET tagjai.
Hegedűs István 2014.
A Coalition for the European Continent Undivided by Visa Barriers, amelynek a Magyarországi Európa Társaság is tagja, 2011.
A Coalition for the European Continent Undivided by Visa Barriers, amelynek a Magyarországi Európa Társasági is tagja, 2011. szeptember 15-én felhívta az Európai Unió és a Keleti Partnerség 2011.