A londoni bombatámadásokról

A londoni bombatámadásokról

A londoni bombatámadásokról

A Magyarországi Európa Társaság a 2005. július 7-i londoni bombatámadásokat hitvány és iszonyatos tettnek tartja. Együttérzünk a sérültekkel és részvétünket nyilvánítjuk az elhunytak hozzátartozóinak.

Társaságunk kifejezi szolidaritását London lakóival. Egész Európa, sőt, az egész világ állandó fenyegetés alatt áll. A terroristák nem győzhetnek - és nem is fognak győzni.

A terroristák célja a félelem- és pánikkeltés. Üdvözöljük a londoniak bátorságát, ahogy ellenállnak és nem engedik meg életmódjuk felborítását.

Az ártatlan emberek elleni gyilkos támadások soha nem igazolhatóak. Ahogy a kegyetlen merénylők semmibe veszik az életet, úgy válnak minden olyan ember ellenségévé a világon, aki hisz a békében, az igazságban és a jogállamiságban. Társaságunk kifejezi meggyőződését, hogy a terrorizmus gyökerei a demokrácia, a liberális értékek és a társadalmi igazságosság terjedésével meg fognak gyengülni.

London egy olyan nemzetközi város, amely sokféle nemzetiségű és vallású ember lakhelye. Egyértelmű, a terroristák egyik fő célja éppen az volt, hogy a félelem és a bizalmatlanság felkeltésével éket verjenek a különböző közösségek közé. Arra hívjuk fel a londoniakat, hogy maradjanak egységesek ezzel a fenyegetéssel szemben. Egyben kérjük mindazokat, akik hisznek a béke és a demokrácia eszményében, hogy dolgozzanak együtt a terrorizmus legyőzése érdekében.

Javasoljuk továbbá, hogy az Európai Unió intézményei erősítsék meg a közösségi együttműködést a terrorizmus elleni harc területén.

Hegedűs István volt a Republikon Intézet "Előrehozott választások Nagy-Britanniában" című rendezvényének egyik vendége 2017. május 30-án az ELTE Társadalomtudományi Karán.