Az európai választások jegyében

Az európai választások jegyében

A Magyarországi Európa Társaság nemzetközi konferenciát rendezett 2004. június 3-4-én a Közép-európai Egyetemen.

Az Európai Unió bővülése nyomán először tartanak európai választásokat a tíz új tagállamban. A huszonnégy európai parlamenti képviselői helyért folyó magyarországi pártpolitikai verseny 2004-ben - az előző évi népszavazást követően ismét - reflektorfénybe állíthatja Európa egységesülésének politikai dilemmáit, az Európai Unió intézményrendszerének és reformjának kérdéseit, miközben az EU-hoz csatlakozó Magyarország előtt álló lehetőségek és kihívások eltérő megítélése kapcsán kiéleződhetnek a belpolitikai ellentétek.

A Média és politika című nemzetközi konferenciasorozat első rendezvénye a Budapesti Európai Ifjúsági Központban 2000. április 7-8-án.

Freedom of the Media in Central and Eastern Europe
- International Conference in Budapest, 7-8 April 2000 -

A Média és politika című nemzetközi konferenciasorozat második rendezvénye a Budapesti Európai Ifjúsági Központban 2000. június 2-3-án.

European Public Sphere - the European Union and its Coverage in the Media of the Member States and the Candidate Countries

 

A Média és politika című nemzetközi konferenciasorozat harmadik rendezvénye a Budapesti Európai Ifjúsági Központban 2000. október 6-7-én.

News Media and Politics - Independent Journalism
- International Conference in Budapest, 6-7 October 2000 -

Az Élet és Irodalom és a Népszabadság újságírója, a hirszerzo.hu internetes portál vezető szerkesztője előadása a Média és politika - független újságírás című konferencián 2000. október 6-án.

Joan Puigvert a spanyol álláspontról, érdekekrol tartott eloadást az Európai Unió reformjával és bovítésével kapcsolatban. A nizzai folyamat spanyol értékelése szerint elso alkalommal fordult elő, hogy nem integráló, hanem regresszív, dezintegráló jellegu kérdések kerültek elotérbe.