Az Európai Unióról közérthetően és színvonalasan 3. rendezvény

Az Európai Unióról közérthetően és színvonalasan 3. rendezvény

Az Európai Unióról - közérthetően és színvonalasan címmel tartott rendezvényt a MET (Hegedűs István, Bárd Petra, Bartha Attila, Kocsis Györgyi) a Szegedi Tudományegyetemen 2006. május 9-én.

Szeged

M E G H Í V Ó

Az Európai Unióról - közérthetően és színvonalasan
- a Magyarországi Európa Társaság rendezvénye -

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem, Állam és Jogtudományi Kar, Kari Társalgó, 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54.

Időpont: 2006. május 9., kedd, 15 órakor

Program:

· Megnyitó: Dr. Szabó Imre dékán

· Hegedűs István: Szeressük vagy féljük az Európai Uniót? Magyaros bölcsességek, politikai ideológiák és tudományos nézetek.

· Bárd Petra: Európai alkotmányozás.

· Bartha Attila: Egységes valuta, eltérő fejlődési pályák. Az EU gazdasága.

· Kocsis Györgyi: Hogyan írjunk-beszéljünk az Európai Unióról? Kommunikációs nehézségek egy új tagállamban.

· Beszélgetés, vita

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A rendezvényt a Miniszterelnöki Hivatal EU Kommunikációs Főosztálya támogatja.

A Magyarországi Európa Társaság workshopot szervezett "Illiberális demokráciák - mit tehet az Európai Unió abban az esetben, ha egyik tagállama visszatérően és szisztematikusan megsérti az európai értékeket és szabályokat?" címmel 2015. április 24-én a budapesti Hotel Marmarában.
The Hungarian Europe Society held an international conference supported by the Friedrich Naumann Stiftung für die Freiheit entitled "European Elections 2019 - Renewing the Political Agenda for a United Europe" on 12-13 April 2019 at the Ibis Styles Budapest Center (Rákóczi út 58, H-1074 Budapest).
Miként változott az elmúlt másfél évben a pártok véleménye az EU-ról? A választások küszöbén mi jellemzi a hazai politikai elit európai uniós hozzáállását? A Magyarországi Európa Társaság tisztelettel meghívja Önt a “Hol áll a PERC-mutató?
A Magyarországi Európa Társaság 2018. június 7-én, csütörtökön nemzetközi workshopot rendezett "From Populist, Illiberal Political Narratives to Conspiracy Theories and Fake News in the Visegrád Region and Beyond" címmel a Friedrich Naumann Stiftung für die Freiheit támogatásával. A workshopnak a ...
A Magyarországi Európa Társaság tisztelettel meghívja Önt az "Európai polgári kezdeményezés a média sokszínűségéért: helyzetjelentés az Európai Unióból és Magyarországról" című nemzetközi konferenciájára. A konferenciát a Friedrich Naumann Stiftung für die Freiheit támogatta.