Az Európai Unióról közérthetően és színvonalasan - felkészítés

Az Európai Unióról közérthetően és színvonalasan - felkészítés

A Magyarországi Európa Társaság rendezvénye a Közép-Dunántúli Régióból érkező újságíróknak, Székesfehérvár, 2005. december 8.

Meghívó

A Magyarországi Európa Társaság (MET) tisztelettel meghívja
Az Európai Unióról - közérthetően és színvonalasan
című rendezvényére, amelynek
időpontja: 2005. december 8., csütörtök, 9.30 óra,
helyszíne: Székesfehérvár, Városház tér 1., Polgármesteri Hivatal kistanácsterem.
 

Program:

9.30 Warvasovszky Tihamér polgármester köszöntője
9.45 Mi is az az Európai Unió? Miért fontosak az európai intézmények? - Hegedűs István, a MET elnöke
10.15 Miről vitatkozunk az Európai Unióban? A cukorreformtól az egységes európai valutáig - Szuly Kinga, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete politikai munkatársa, a MET tagja

Kérdések, vita

11.00 Kávészünet
11.15 Európai uniós források: helyi eredmények és lehetőségek? - Csabina Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal főosztályvezetője
11.45 Hogyan tudósítsunk az Európai Unióról? - Kocsis Györgyi, a HVG volt brüsszeli tudósítója, a MET tagja

Kérdések, vita

12.30 Állófogadás
A rendezvényre a Közép-Dunántúli Régióból várunk újságírókat. A résztvevők hasznos európai uniós linkeket tartalmazó CD-romot kapnak a szervezőktől.

Kérem, hogy részvételi szándékét jelezze a 06/22/311-431 telefonszámon vagy az [email protected] email-címen. A rendezvény ingyenes.

2005. november 27.

Üdvözlettel:

Hegedűs István s.k.
a MET elnöke
    
Regőczi Miklós s.k.
EU tanácsnok

A MET 2013. december 27-én tartotta meg hagyományos évzáró műhelybeszélgetését, amelyen a Társaság tagjai tartottak előadást.
The Hungarian Europe Society held an international conference supported by the Friedrich Naumann Stiftung für die Freiheit entitled "European Elections 2019 - Renewing the Political Agenda for a United Europe" on 12-13 April 2019 at the Ibis Styles Budapest Center (Rákóczi út 58, H-1074 Budapest).
Idén is a Magyarországi Európa Társaság szervezte a German Marshall Alapítvány partnereként amerikai ösztöndíjasok budapesti tanulmányútját. A vendégek 2013. március 22. és 26. között szakmai és politikai találkozókon vettek részt.
Pethő András, a Direkt36 alapító-szerkesztője és Szabó András újságíró voltak a 2018. október 31-i MET rendezvény meghívott előadói.
Orbán Viktor miniszterelnök kormányának viselkedése az utóbbi időben felvetette azt a kérdést, hogy az ország kifelé tart-e az Európai Unióból.