Az Európai Unióról közérthetően és színvonalasan - felkészítés

Az Európai Unióról közérthetően és színvonalasan - felkészítés

A Magyarországi Európa Társaság rendezvénye a Közép-Dunántúli Régióból érkező újságíróknak, Székesfehérvár, 2005. december 8.

Meghívó

A Magyarországi Európa Társaság (MET) tisztelettel meghívja
Az Európai Unióról - közérthetően és színvonalasan
című rendezvényére, amelynek
időpontja: 2005. december 8., csütörtök, 9.30 óra,
helyszíne: Székesfehérvár, Városház tér 1., Polgármesteri Hivatal kistanácsterem.
 

Program:

9.30 Warvasovszky Tihamér polgármester köszöntője
9.45 Mi is az az Európai Unió? Miért fontosak az európai intézmények? - Hegedűs István, a MET elnöke
10.15 Miről vitatkozunk az Európai Unióban? A cukorreformtól az egységes európai valutáig - Szuly Kinga, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete politikai munkatársa, a MET tagja

Kérdések, vita

11.00 Kávészünet
11.15 Európai uniós források: helyi eredmények és lehetőségek? - Csabina Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal főosztályvezetője
11.45 Hogyan tudósítsunk az Európai Unióról? - Kocsis Györgyi, a HVG volt brüsszeli tudósítója, a MET tagja

Kérdések, vita

12.30 Állófogadás
A rendezvényre a Közép-Dunántúli Régióból várunk újságírókat. A résztvevők hasznos európai uniós linkeket tartalmazó CD-romot kapnak a szervezőktől.

Kérem, hogy részvételi szándékét jelezze a 06/22/311-431 telefonszámon vagy az [email protected] email-címen. A rendezvény ingyenes.

2005. november 27.

Üdvözlettel:

Hegedűs István s.k.
a MET elnöke
    
Regőczi Miklós s.k.
EU tanácsnok

Orbán Viktor miniszterelnök kormányának viselkedése az utóbbi időben felvetette azt a kérdést, hogy az ország kifelé tart-e az Európai Unióból.
Bartłomiej E. Nowak
A Magyarországi Európa Társaság nemzetközi workshopot rendezett "V4Europe - Pieces of Populism in Europe and How To Overcome the Challange" címmel 2017. június 8-án a Kaptár közösségi irodában az Európai Demokraták Intézetével (IED) együttműködve és a German Marshall Fund of the United States ...
2010. december 20-én az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének új épületében tartotta meg szokásos workshopját a MET, amelyen metesek beszéltek meteseknek aktuális magyar és európai kérdésekről.
A Magyarországi Európa Társaság workshopot rendezett "V4 for Europe – Developing positive scenarios for Europe’s future" címmel 2017. május 16-án a Friedrich Ebert Alapítvánnyal együttműködésben.
A Magyarországi Európa Társaság nemzetközi workshopot rendezett 2009. május 22-23-án, pénteken délután és szombaton a Magyar Országgyűlés Gobelin termében.