Az Európai Unióról közérthetően és színvonalasan - felkészítés

Az Európai Unióról közérthetően és színvonalasan - felkészítés

A Magyarországi Európa Társaság rendezvénye a Közép-Dunántúli Régióból érkező újságíróknak, Székesfehérvár, 2005. december 8.

Meghívó

A Magyarországi Európa Társaság (MET) tisztelettel meghívja
Az Európai Unióról - közérthetően és színvonalasan
című rendezvényére, amelynek
időpontja: 2005. december 8., csütörtök, 9.30 óra,
helyszíne: Székesfehérvár, Városház tér 1., Polgármesteri Hivatal kistanácsterem.
 

Program:

9.30 Warvasovszky Tihamér polgármester köszöntője
9.45 Mi is az az Európai Unió? Miért fontosak az európai intézmények? - Hegedűs István, a MET elnöke
10.15 Miről vitatkozunk az Európai Unióban? A cukorreformtól az egységes európai valutáig - Szuly Kinga, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete politikai munkatársa, a MET tagja

Kérdések, vita

11.00 Kávészünet
11.15 Európai uniós források: helyi eredmények és lehetőségek? - Csabina Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal főosztályvezetője
11.45 Hogyan tudósítsunk az Európai Unióról? - Kocsis Györgyi, a HVG volt brüsszeli tudósítója, a MET tagja

Kérdések, vita

12.30 Állófogadás
A rendezvényre a Közép-Dunántúli Régióból várunk újságírókat. A résztvevők hasznos európai uniós linkeket tartalmazó CD-romot kapnak a szervezőktől.

Kérem, hogy részvételi szándékét jelezze a 06/22/311-431 telefonszámon vagy az [email protected] email-címen. A rendezvény ingyenes.

2005. november 27.

Üdvözlettel:

Hegedűs István s.k.
a MET elnöke
    
Regőczi Miklós s.k.
EU tanácsnok

A Média és politika című nemzetközi konferenciasorozat első rendezvénye a Budapesti Európai Ifjúsági Központban 2000. április 7-8-án.

Freedom of the Media in Central and Eastern Europe
- International Conference in Budapest, 7-8 April 2000 -

A Média és politika című nemzetközi konferenciasorozat második rendezvénye a Budapesti Európai Ifjúsági Központban 2000. június 2-3-án.

European Public Sphere - the European Union and its Coverage in the Media of the Member States and the Candidate Countries

 

A Média és politika című nemzetközi konferenciasorozat harmadik rendezvénye a Budapesti Európai Ifjúsági Központban 2000. október 6-7-én.

News Media and Politics - Independent Journalism
- International Conference in Budapest, 6-7 October 2000 -

Az Élet és Irodalom és a Népszabadság újságírója, a hirszerzo.hu internetes portál vezető szerkesztője előadása a Média és politika - független újságírás című konferencián 2000. október 6-án.

Joan Puigvert a spanyol álláspontról, érdekekrol tartott eloadást az Európai Unió reformjával és bovítésével kapcsolatban. A nizzai folyamat spanyol értékelése szerint elso alkalommal fordult elő, hogy nem integráló, hanem regresszív, dezintegráló jellegu kérdések kerültek elotérbe.