Sarlatánok vagy felfedezők?

Sarlatánok vagy felfedezők?

0 comments

Tudományos dezinformáció és populizmus címmel tartott személyes és on-line workshopot a Magyarországi Európa Társaság a DIACOMET projekt égisze alatt a SCIENCE+ régiós projekttel együttműködésben 2024. április 25-én.

Hanula Zsolt, a telex.hu szerkesztője, a portál Techtud rovatvezetője a tudományos dezinformáció felismerését elősegítő módszerekről tartott felvezető előadást, illetve az újságírói tényellenőrzés szerepéről beszélt elsőként.

Utána kollégája, Nagy Nikoletta újságíró a SCIENCE+ regionális együttműködés részleteit ismertette, majd bemutatott a projekt keretében készült néhány anyagot, különös tekintettel a COVID-járványra és az Ukrajna ellen elkövetett orosz agresszióra.

Harmadik előadóként Lugosi Péter, a 24.hu portál újságírója a történelemtudomány területén észlelt dezinformációs jelenségeket részletezte, majd azt a módszert mutatta be, ahogy újságírók a dezinformáció terjesztőinek mögöttes motivációira és sikerességük okaira találhatnak rá.

magyar
Új európai uniós elképzelések és szabályok a médiaszabadság növelése érdekében EMFA, DSA, DMA: mit rejtenek a rövidítések? – a Magyarországi Európa Társaság workshopja a DIACOMET projekt égisze alatt –
Új európai uniós elképzelések és szabályok a médiaszabadság növelése érdekében címmel tartott workshopot a Magyarországi Európa Társaság a DIACOMET projekt égisze alatt budapesti székhelyén 2023. november 28-án.
Álhírek, dezinformáció és összeesküvés-elméletek a magyar nyilvánosságban a Magyarországi Európa Társaság személyes és on-line workshopja a DIACOMET projekt égisze alatt Időpont: 2024. február 21. (szerda), 18:00 – 20:30 Helyszín: Magyarországi Európa Társaság, 1052...