Igaz vagy nem igaz?

Igaz vagy nem igaz?

0 comments

Péter Krekó, Blanka Zöldi

Álhírek, dezinformáció és összeesküvés-elméletek a magyar nyilvánosságban címmel személyes és on-line workshopot tartott a MET a DIACOMET projekt égisze alatt 2024. február 21-én, a székhelyén.

A rendezvényen először Krekó Péter (politológus, szociálpszichológus; habilitált egyetemi docens, ELTE-PPK; ügyvezető igazgató, Political Capital; projektkoordinátor, Hungarian Hub Against Disinformation) 'Tűr vagy támogat? Pszichológiai hatásmechanizmusok egy információs autokráciában' című előadásában bemutatta az információs autokráciák legfontosabb jellemzőit, a hagyományos és közösségi média szerepét az álhírek terjedése tekintetében, majd különböző kutatási eredményeket ismertetett a média iránti bizalom, a médiafogyasztás és a dezinformáció köréből.

Ezt követően Zöldi Blanka (újságíró; főszerkesztő, Lakmusz) 'Fizetett dezinformáció a választási kampányban' címmel beszélt a magyar tényellenőrző oldal, a Lakmusz indulásáról, a 2022-es magyar választási kampánnyal kapcsolatos dezinformációs tapasztalataikról, valamint a közelgő európa parlamenti és magyar helyhatósági választásokra történő felkészülésükről a HDMO (Digitális Média Obszervatórium - Hungarian Digital Media Observatory) projekt keretein belül.

magyar
Tudományos dezinformáció és populizmus MEGHÍVÓ a Magyarországi Európa Társaság személyes és on-line workshopjára a DIACOMET projekt égisze alatt a SCIENCE+ régiós projekttel együttműködésben Időpont: 2024. április 25. (csütörtök), 18:00 – 20:30 Helyszín: Magyarországi...
Dilemmas of Democratic Dialogue – workshop organised by the Hungarian Europe Society under the auspices of DIACOMET project Date: 10 April 2024, Wednesday 9:00 AM. – 12:30 PM. Venue: ibis Styles Budapest Center (Budapest, Rákóczi út 58., H-1074) Program