Nagy liberális gyűlés

Nagy liberális gyűlés

Uszkiewicz Erik részt vett a Łódźban megtartott tizedik Freedom Games rendezvényen 2023. szeptember 15. és 17. között. Panelistaként a "The Contemporary Human Rights Situation in Central and Eastern Europe" című kötetet ismertette, illetve a magyarországi demokrácia hanyatlása kapcsán arról beszélt, hogy a demokratikus közösségnek mit kellene újragondolnia.

 

A kiadványról:

A kötet cikkei hét európai ország emberi jogi helyzetének legfontosabb aspektusairól és aktuális állapotáról adnak helyzetképet: Belarusz, Bosznia és Hercegovina, Lengyelország, Magyarország, Oroszország, Örményország és Ukrajna helyzetét ismerhetik meg az olvasók.

A szerzők - köztük Uszkiewicz Erik - a jelenlegi emberi jogi helyzet sajátos nemzeti szempontjait elemzik. Mindegyik írás középpontjában a szabadság kérdése áll, ahogy az egyes országok legégetőbb emberi jogi problémáira összpontosítanak. 

A publikáció elérhető itt.

A panelbeszélgetésről készült felvétel itt tekinthető meg.

 

A kiadvány megjelenését és Uszkiewicz Erik részvételét a łódźi eseményen a Friedrich Naumann Foundation for Freedom támogatta.

Az örményországi Cultural and Social Narratives Laboratory nevű civil szervezet és a Friedrich Naumann Foundation for Freedom (FNF) emigrációban működő oroszországi és közép-ázsiai irodája közös szervezésében került sor a
2010. szeptember 24-én megjelent Bárd Petra cikke a szuveren.hu-n Az Unió, a duma és az emberi jogok címmel.  
A MET támogatja számos civil szervezetnek az EBESZ tagállamaihoz 2011 januárjában intézett felhívását, amelyben azonnali lépéseket sürgetnek a Belarusz Köztársasággal szemben, mivel a hatóságok durván megsértik az emberi jogokat.
2018. december 27-én a Magyarországi Európa Társaság csatlakozott a Történelemtanárok Egylete által indított, az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata kiadásának 70. évfordulója alkalmából indított mozgalomhoz.