Brüsszeli tanulmányút másodszor

Brüsszeli tanulmányút másodszor

Image source: https://www.politico.eu/article/exclusive-european-commission-leaked-plans/

Számely Éva részt vett az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete által megszervezett háromnapos brüsszeli tanulmányúton. A 2019. december 3. és 5. között lezajlott program keretében a résztvevők előadásokat hallgattak meg az Európai Bizottság munkatársaitól az intézményről és annak szerepéről az uniós döntéshozatalban, valamint több kiemelt szakpolitikai témáról, mint az Európai Unió következő költségvetése, a migrációs politika vagy a klímaváltozás elleni küzdelem. A tanulmányút részesei ellátogattak az Európai Parlamentbe és a Magyar Állandó Képviseletre is.
 

2013. augusztus 19-én az Európai Bizottság hivatalosan újra nyilvántartásába vette az Európai Polgári Kezdeményezést a médiapluralizmus megerősítéséért.
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak 2017. július 14-én az Európai Bizottság két - a civil szervezetek "átláthatóságát" szabályozó, illetve a Közép-európai Egyetem működését korlátozó törvényt vizsgáló - jogsértési eljárásáról, amelyeket Magyarországgal szemben indított.
Hegedűs István véleményét közölte az Il Piccolo című lap 2017.
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak 2017. szeptember 13-án Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének az Európai Parlamentben, Strasbourgban előadott beszédéről, hangsúlyozva, hogy az Európai Bizottság az európai uniós reformtörekvések élére állt. 
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak az Európai Bizottság várható válaszáról a magyar kormány újabb nemzeti konzultációjára 2017. október 4-én. Bár a Bizottság cáfolhatja a vádakat, érvei aligha jutnak el a magyar polgárok többségéhez Hegedűs szerint.