Magyar pártküldöttség látogatása

Hegedűs István részt vett a European Alternatives és az Alliance Internationale de Journalistes szervezésében megtartott, a médiapluralizmus erősítését célul kitűző európai polgári kezdeményezés konferenciáján 2012. május 31-én az Európai Parlamentben, Brüsszelben.
Hegedűs István írását közölte az El Pais La venganza motiva la 'ley mordaza' címmel a magyar médiatörvényekről 2012. január 20-án.
Hegedűs István részt vett Gdańskban az Európai Szolidaritás Központban az "A European Success Story?" című videó bemutatását követő kerekasztal-beszélgetésen 2021. szeptember 30-án. A beszélgetés ITT elérhető.
A Centrul Român de Studii Globale szervezet meghívására Hegedűs István előadást tartott a "European Elections between Domestic and European Politics – Sharing Best Practices" című konferencián "European Elections and European Party Politics: Lessons learned from the Hungarian European Campaign" c
2019. június 11-12-én Hegedűs István részt vett a "The Europe We Want" című workshopon, amelyet Észak-Rajna-Vesztfália berlini Állandó Képviselete és a berlini European Council on Foreign Relations (ECFR) rendezett a német fővárosban.