Magyar-norvég összehasonlítás

Magyar-norvég összehasonlítás

"Változó médiahatósági modellek" címmel nyilvános vitát tartott október 3-án a budapesti Európai Unió Házában a Független Médiaközpont és a Mérték Médiaelemző Műhely, amelyen közös gondolkodásra invitálták az érdeklődő szakmai közönséget a médiafelügyelet kívánatos feladatairól és struktúrájáról. A rendezvényen, amelynek moderátori szerepét Kocsis Györgyi, a Magyarországi Európa Társaság alelnöke töltötte be, Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője vázolta a legitim médiaszabályozással kapcsolatos különféle szakmai koncepciókat. Ezt követően Kjell Nyhuus, a Norvég Sajtótanács titkára tartott előadást az alapvetően önszabályozásra épülő norvég médiaszabályozási rendszer stabilitást és átláthatóságot garantáló jellemzőiről, különös tekintettel a panaszbizottság működésére.

A Magyarországi Európa Társaság 2016. január 3-án rendezte meg hagyományos éves műhelybeszélgetését és tisztújító taggyűlését. Először Schweitzer András tartott előadást "Pártverseny és demokrácia: értelmetlenné vált (már megint) a baloldal-jobboldal felosztás?" címmel, majd Horváth Dorka "...
A Magyarországi Európa Társaság 2013. május 5-én csatlakozott a Magyar Újságírók Országos Szövetsége javaslatához, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság élére Majtényi Lászlót jelölje a miniszterelnök.
Idén is a MET szervezte meg a German Marshall Fund ösztöndíjasainak budapesti találkozóit és vidéki kirándulását 2015. május 1-5. között.
Metesek találkoztak Franziska Brantner képviselővel, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség frakciójának tagjával az Európai Parlamentben 2012. május 30-án és európai kérdésekről beszélgettek.
2010. december 20-én az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének új épületében tartotta meg szokásos workshopját a MET, amelyen metesek beszéltek meteseknek aktuális magyar és európai kérdésekről.